A TPT 3 alapelve („Küldetésünk”)

 

I. A Tolerancia kft. egy 1990-ben alapított, a munkáját mindenkor a háttérben és csöndben végző, a tudományos igényt és a magas színvonalú államigazgatási munka követelményeit együttesen és egységesen képviselő nyereségorientált vállalkozás


II. A TPT valamennyi magyar párttól és állami, avagy önkormányzati intézménytől független magánvállalkozás.


A Tolerancia kft. - s nevével ezt is ki akarja fejezni - különösen nagy figyelmet fordít minden magyarországi párt, államapparátusi intézmény, illetve önkormányzat értelmes és tisztességes szakembereivel való kapcsolattartásra, a kompromisszumokon alapuló, társadalmilag felelős (CSR) munkára. A TPT ugyanakkor csöndesen, ám egyértelműen elzárkózik a fentebb említett intézmények felkészületlen, illetve tisztességtelen embereivel való bármifajta együttműködéstől.


III. A TPT munkatársai, együttműködő partnerei és önkéntes segítői a hazai és a külföldi gazdasági, illetve politikai élet legkülönbözőbb területein és beosztásaiban tevékenykednek.


A Tolerancia kft. ezért a mindenkor érvényes jogszabályi előírásokat a lehető legszigorúbb mércével mérten tartotta be és a jövőben is be kívánja tartani. Tevékenységét azonban a magánvállalkozásokra érvényes alkotmányos jogok és kötelezettségek alapján végzi. Így munkáját nem hátráltatják az államapparátusi eljárásrendből, a köztisztviselői előírásokból, s a pártpolitikai elkötelezettségből stb. adódó kötöttségek.